Fitneksen sanakirja uusiksi.

Fitneksen, saliharrastuksen sekä yleisesti kehonrakennuksen genreen on tullut kiinteänä osana tietty termistö ja kieli. Heittelemme toisillemme jouhevasti juttua “geinsseistä” ja ymmärrämme grammojen ja kilojen päälle niin keittiövaa´alla kuin kyykkyhäkissäkin.

 

Kuvassa puhdasverinen Fitneksen kielen väärinkäyttäjä.

 

Minulta kuitenkin kysäistiin, että olenko siis itsekin kilpailut mielessä, kun teksteissäni käytän röyhkeän reteästi offseasonin ja välidieetin kaltaisia sanoja. Pakostakin levoton mieli lähti poukkoilemaan, että mihin se raja pitää kielenkäytössään vetää? Tai ketkä saavat käyttää mitäkin termejä kuvaamaan omaa tekemistään? Enkö saa puhua kehonrakennuksesta, makroista ja progressiosta, kun olen kuitenkin vain harrastava puuhastelija? Pitääkö instassa kyetä olla häshtäg #ifbb #profigure ennen kuin saan edes puhua tekeväni lajin piirissä jotain tavoitteellista.

 

Samalla mietinnällä mieleni luikahti myös kiertoilmaisujen pariin. Jos kerran rakkaan elämäntapani sanakirjasta repäistiin juuri käytännössä kaikki lehdet irti, täytyy kuoret kenties täyttää uusilla sanoilla. Meidän tavisten täytynee alkaa siis korvata puheissamme tietyt vakiintuneet termit, jotta emme vahingossakaan astuisi kenenkään varpaille, tai että joku oikeasti ajattelisi meidän KUVITTELEVAN ITSESTÄMME JOTAIN.

 

 

Sinänsä tämä on aika haastava homma, sillä jo käytössä olevat termit ovat varsin asiansa ajavia. Tässä olisi kuitenkin muutamia ehdotuksia.

 

Voimailu = volvoilu. Älä käytä enää salilla sanaa voima, kun olet treenaamassa omia maksimeitasi. Voiman käyttö ei ole meille taviksille sallittua. Volvoilu sen sijaan voisi toimia paremmin. Volvo on autona juuri sellainen peruskaara, ja meillä peruspunttaajilla voimakin on juuri sellaista volvovoimaa. Ei mitään kummoista, mutta kyllä sillä aina kuitenkin pääsee liikkeelle. Sanatkin liippaavat ulkoasultaan tarpeeksi lähelle toisiaan.

 

Hypertrofia = hypsyttely. Hypsyttelyn ei voisi kuvitella saavan ketään tosissaan lihaskasvua tavoittelevan kisaajan vetämään aminojaan nenäänsä. “Älä anna minun häiritä, minä tässä vaan vähän hypsyttelen.” Ei aiheuttane kenessäkään mitään vaaran tai uhan tunnetta.

 

 

Dieetti = carppedieem. Dieetistä tulee mieleen siihen hetkeen tarttuminen. Karppe -osuus voi myös olla selventämässä dieetin laatua. Me kun emme voi sanoa olevamme vaikkapa ketodieetillä. Tuo karppe kuittaa se kuvaamalla karppaus-sanaa. Toisaalta se voisi olla myös karkkidiem. Silloin viittaisimme IIFYM dieettiin, eli myös karkit ovat sallittuja. Jos taas dieetin syynä ovat jenkkakahvat, niin silloin mennään

Välidieetti = nokumullontäätässä (tähän sanaan liittyy olennaisena osana oman ongelmakohdan voimakas puristaminen)

 

Makrot = jutskat. Tällekään ei taivu nyt tähän hätään parempaan. Ne justkat, joilla saa ruoat kohdilleen. Kategoriat keltainen jutstka, vihreä jutska ja vaihtoehtoisesti punainen tai valkoinen jutska. Kaikki kuitenkin tietävät, mistä jutskista tässä puhutaan.

 

Laturi = sumppi. Latureissa kun tuppaa olemaan monesti yhtä jos toista piristettä. Meidän tavisten kun ei tarvitse hienoista treenibuustereista mitään ymmärtää. Kunhan heitetään vain sumppia naamaan ennen treeniä. Eli olkoot omat sekoitteemme vaan tuttavallisesti sumppeja.

Lisäravinteet = Jahvat. Tässä ollaan taviksien taviksia. Muistatte kenties mainoksen tummun, joka laskee helmat paukkuen mäenrinnettä julistaen appelsiinien tuloa. Siinä ollaan niin kaukana kehonrakennuksesta, että ei ole mitään ongelmaa ottaa jahvoja omaan käyttöön. Pistelkäämme siis jahvoja suuhun, ja jätetään hienot aminohapot, vitskut, mankut sun muut tositreenaajien heiniksi.

Tällaista tälläkertaa.

Ilmianna asiaton kirjoitus

16 kommenttia kirjoitukseen

 1. BouleyDental kommentoi:

  BouleyDental

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 2. Sell BHPH Notes kommentoi:

  Sell BHPH Notes

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 3. M88Asia kommentoi:

  M88Asia

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 4. Link M88 kommentoi:

  Link M88

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 5. Www.Pixelandi.Com kommentoi:

  http://Www.Pixelandi.Com

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 6. M88 Indonesia kommentoi:

  M88 Indonesia

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 7. m88 kommentoi:

  m88

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 8. click through the next website page kommentoi:

  click through the next website page

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 9. Link 12bet kommentoi:

  Link 12bet

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 10. 12bet kommentoi:

  12bet

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 11. Legride.Com kommentoi:

  Legride.Com

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 12. simply click the up coming website kommentoi:

  simply click the up coming website

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 13. click this link now kommentoi:

  click this link now

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 14. Digestium.com kommentoi:

  Digestium.com

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 15. Connectionrealestate.Com kommentoi:

  Connectionrealestate.Com

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

 16. M88 Indo kommentoi:

  M88 Indo

  Fitneksen sanakirja uusiksi. | FAST SPACE

Jätä kommentti kirjoitukseen